vineri, 31 decembrie 2010

Industria lemnului si criza actuala

Buna ziua,

Nu am mai scris de multa vreme pe acest blog spre rusinea mea dar revin acum pe sfarsit de an cu forte noi ... timpul este cel care ne mananca. Stateam de vorba cu un prieten si se plangea ca in industria lemnului, el fiind patronul unei fabricute de mobilier la comanda, a lovit criza foarte puternic, materialele s-au scumpit si vanzarile au scazut aproape de zero, asa ca au scazut preturile si tot au scazut dar vazari pauza, dulapurile, supendatele paturile etc. zac prin magazinele de specialitate si in depozitele fabricantilor. Adevarul este ca si eu cu toate ca am cunostinte foarte multe in domeniu m-am dus la o ruda sa imi fac o comoda si un suspendat pentru fetita mea, am platit doar materialele si o cinste mica.

Revenind la subiectul blogului , targurile pentru utilaje sunt din ce in ce mai proaste, deja multe s-au stricat, cel de la Brasov si anume ExpoWood nu s-a mai tinut in 2010, si mai mult ca sigur nu se va tine in 2011, in tara sunt targuri mici la care nu se merita sa te duci pentru ca nu ai ce sa vezi, s-a tinut prost dar sa tinut targul de mobila si utilaje conexe de la Bucuresti - BIFE - TIMB.
Adevarul este ca daca vrei sa cumperi ceva ieftin si, cel mai important, sa te duci sa vezi cu ochii tai si sa ai de unde alege sau compara utilajele intre ele ( eventual sa te mai inspiri si de modele noi de mobila, eventual tendintele "modei" in categorie de mobila ) te duci la Bife. Depre Bife ce sa va spun este in continuu declin, spatiu mai mic in fiecare an, mai putini expozanti... anul acesta s-a tinul doar in pavilionul central, marturie fac urmatoarele poze:

Dar cu toate astea tot au fost destui producatori. Unii cu preturi mari, dar majoritatea au constientizat ca este criza si cred ca au redus din profit pentru ca au fost cativa care au venit cu preturi tentante.
Sa va spun un secret de la targuri, prin ultima zi poti un pic negocia, dar nu cu un expozant mare, mai repede cu un expozant, sau mai bine zis firma, medie sau mica pentru ca mai repede s-ar bucura sa "scape" de utilaje la targ si sa le levreze noilor posesori (obtineti macar transport gratuit sa zic) decat sa le duca iar in depozit sa se umple de praf. Ce vreau sa spun este ca genul de exopozanti amintiti mai sus vin cu utilaje care considera ca se vand si prefera sa mai lase din pret un pic decat sa vina cu ele acasa.


Ce sa zic astept cu nerabdare targul de mobila BIFE de anul acesta , care va fi, sper ca va fi adica, pe 14-18 septembrie 2011. Descrierea completa a targului este " BIFE - TIMB - Targ international de mobila, produse din lemn, accesorii pentru mobila, decoratiuni interioare; masini si echipamente pentru exploatare forestiera si prelucrarea lemnului - editia a 20-a " si mai multe informatii despre targ gasiti  aici .



P.S. Intre timp puteti arunca un ochi si aici este un vanzator de utilaje pe care eu il stimez foarte mult pentru modalitatea cum se comporta cu clienti, corectitudinea si nu in ultimul rand competenta tehnica din domeniu, dar voi scrie un articol dedicat dupa anul nou.

La multi ani 2011 ! Bucurie si sanatate tuturor !

Niciun comentariu: